ХУМАН ГЕСТ КИНЕСКЕ ЗАЈЕДНИЦЕ У НИШУ
11. 05.2010.
На иницијативу пословних људи Кинеске заједнице у Нишу и подршку Градске општине Палилула, Асоцијација КИНЕСКО-СРПСКОГ пријатељства „Кинески зид“ и Асоцијација Кинеских привредника Јужне Србије, организовали су пријем и програм са наградним квизом за децу без родитељског старања, штићенике Дома „Душко Радовић“ у Нишу.Овим поводом, деца узраста 10-18 година, са својим васпитачима, прво су обишла Кинески тржни центар „НОВИ ВЕК“ (код Железничке станице).Након разгледања Центра гости пријема-деца дома „Душко Радовић“, учествовала су у наградном КВИЗУ о познавању кинеске традиције и културе. Домаћини су обезбедили вредне поклоне и учинили овај сусрет још интересантнијим.

У име домаћина, представника Кинеске заједнице у Нишу и асоцијација кинеско-српског пријатељства и кинеских привредника, све присутне учеснике акције поздравио је Gua Siao. Он је истакао добру сарадњу са локалним органима власти Града Ниша а посебно са Градском општином Палилула. „И у Кини има пуно деце без родитељског старања-истакао је Гуа Сиао. Ми разумемо проблем и потребу веће подршке заједнице овој популацији становништва. Пошто већ више година живимо и радимо у вашем граду- нагласио је Гуа, осећамо обавезу да на симболичан начин помогнемо овој деци и учествујемо у другим хуманитарним активностима.

Овом интересантном сусрету и хуманој акцији, која постаје традиција, присуствовали су и представници руководства Градске општине Палилула, Зорица Стојиљковић, члан општинског Већа и Весна Јовановић-Јанковић, секретар Скупштине Општине.

Дружење се наставило у Кинеском ресторану (поред Тржног центра), где су промовисани специјалитети кинеске националне кухиње.